Anor sharbati: u kimlar uchun xavfli?
U yurak mushaklarini mustahkamlaydi, qon tarkibini yaxshilaydi va gemoglobinni oshirishga yordam beradi.

Anor sharbati vitaminlar va mikroelementlarga boy, uni isteʼmol qilish sogʻliq uchun ham foyda, ammo zararli omillar ham mavjud.
Anor sharbatida tana hujayralarini zararli moddalardan himoya qiluvchi antioksidantlar mavjud. U yurak mushaklarini mustahkamlaydi, qon tarkibini yaxshilaydi va gemoglobinni oshirishga yordam beradi.
Anor yalligʻlanish jarayonlari uchun foydalidir, organizmga infeksiyalar bilan kurashishga yordam beradi. Ushbu mevaning sharbati, shuningdek, periodontitning rivojlanishiga hissa qoʻshadigan mikroblarning koʻpayishiga toʻsqinlik qiladi. Anor hazm qilish organlariga ijobiy taʼsir koʻrsatadi va ichak mikrobiotasi muvozanatini saqlaydi.
Sharbatdagi S vitamini sogʻlom teri, suyaklar va qon tomirlari devorlarini taʼminlaydigan kollagenning faol ishlab chiqarilishiga yordam beradi.
Biroq, anor sharbati hamma uchun foydali emas. Agar gemorroy, ich qotishi, oshqozon osti bezining yalligʻlanishi, gastrit va oshqozon yarasi boʻlsa, uni isteʼmol qilmaslik yaxshiroqdir.
Avvalroq mandarin mevasining ijobiy va salbiy xususiyatlari haqida maʼlumot berilgandi.