Shifokor: banan va kakao yurak-qon tomir tizimi uchun muhim
Bitta bananda 450 mg kaliy mavjud. Kaliy qon bosimini nazorat qilish, insult xavfini kamaytirish va boshqalar uchun kerak.

Banan va kakao tarkibidagi foydali moddalar yurak-qon tomir tizimi uchun yaxshi taʼsirga ega, ular xavfli kasalliklar xavfini kamaytiradi.
Ularni diyetangizga kiritish uchun yana bir sabab bor. Bu haqda diyetolog Liza Afinskaya oʻzining Telegram-kanalida olimlarning xulosalariga asoslanib maʼlumot berdi.
Bana yurak va qon tomirlari uchun foydalidir - masalan, bitta bananda 450 mg kaliy mavjud.
"Afsuski, koʻp odamlar kaliyning oz manbalarini isteʼmol qiladilar, ammo bu yurak salomatligi uchun eng muhim mineraldir", deb taʼkidladi shifokor.
Kaliy qon bosimini nazorat qilish, insult xavfini kamaytirish va hokazolar uchun kerak.
Ikkinchidan, xuddi shu kaliy tufayli tanadagi suvni ushlab turish ehtimoli kamayadi, bu sizga yaxshiroq koʻrinishga yordam beradi. Shishishni kamaytirish bilan bir qatorda, banan isteʼmol qilish ovqat hazm qilishga ham taʼsir qiladi, chunki mahsulot qimmatli tolaga boy.
Shifokorning soʻzlariga koʻra, bananlarning qoʻshimcha kilogramm olishga hissa qoʻshadigan ilmiy dalillari yoʻq, ammo sogʻlom vaznni saqlash uchun yangi mevalarning afzalliklarini tasdiqlovchi ishlar mavjud. Ammo shuni esda tutish kerakki, pishgan banan yuqori glisemik indeksga ega, bu esa shakarning koʻpayishiga olib kelishi mumkin.
Ushbu mahsulotni och qoringa isteʼmol qilmaslik kerak.
Tashqi koʻrinish va salomatlikni saqlashga yordam beradigan yana bir mahsulot kakaodir.
Flavanollarga boy kakao yurak-qon tomir kasalliklarini rivojlanish xavfini kamaytirishi mumkinligiga ishonish uchun asoslar mavjud. Shuningdek, mahsulot terini qarishdan himoya qiladi, deya qoʻshimcha qildi parhezshunos.