Ish vaqtida qahva ichish bevaqt oʻlim xavfini kamaytiradi
Xitoyning Soochu universiteti olimlari shunday xulosaga keldi.

Ish kuni davomida ikki yoki uch chashka qahva xavfli kasalliklar tufayli erta oʻlim xavfini kamaytirishga yordam beradi.
Bunday xulosaga Xitoyning Soochu universiteti olimlari keldi.
Ular 10 mingdan ortiq koʻngilli ishtirok etgan tadqiqot oʻtkazdilar. Ulardan kuniga necha soat oʻtirishlari, qanchalik tez-tez mashq qilishlari va har kuni odatda qancha chashka qahva isteʼmol qilishlari haqida hisobot berish soʻralgan. Keyin mutaxassislar 10 yildan keyin ularning ahvoli qanday oʻzgarganini tahlil qilish uchun odamlarni kuzatdilar. Maʼlum boʻlishicha, qahva jismoniy mashqlar kamligidan kelib chiqadigan sogʻliq uchun zararni bartaraf etishga yordam beradi, chunki ichimlik kuchli antioksidant va yalligʻlanishga qarshi taʼsirga ega.
"Natijalar shuni koʻrsatdiki, kuniga kamida olti soat ish stolida oʻtkazadigan ofis xodimlari kuniga ikki-uch chashka qahva isteʼmol qilganda turli kasalliklar tufayli bevaqt kasalliklar sabab oʻlish ehtimoli 33 foizga kam boʻlgan", deyiladi hisobotda.
Hisobot natijalari BMC Health jurnalida chop etilgan.