Odamlarda kuzatiladigan doimiy charchoqning sababi topildi
Tadqiqot Nutrients jurnalida chop etilgan.

Polsha shifokorlari tomonidan olib borilgan tadqiqot natijalariga koʻra, surunkali charchoq, ayniqsa keksa odamlarda kuzatiladigan kuzatiladigan holat baliq yogʻi tarkibidagi D vitamini etishmasligi bilan bogʻliq.
Tadqiqot Nutrients jurnalida chop etilgan.
Tajribalarga koʻra, D vitamini yetishmasligi charchoqqa olib kelishi mumkin. Vitaminning oʻzi mushaklardagi yalligʻlanishni, hujayra shikastlanishini kamaytiradi va serotonin va dofamin ishlab chiqarishda ishtirok etadi, bu esa quvnoqlik va yaxshi kayfiyatni keltirib chiqaradi.
Shuningdek, ushbu vitamin yetarli darajada boʻlsa, oʻlim xavfi kamayadi.
Avvalroq qishda isteʼmol qilish foydali boʻlgan uch meva maʼlum qilingan edi.