Shifokor alkogol va gazlangan ichimliklarning yangi xavflarini ochiqladi
Oʻz navbatida, turli gazlangan va energetik ichimliklar va meva sharbatlari miyaga zarar yetkazishi mumkin, deydi shifokor.

Jarroh, androlog, onkurolog Mark Gadziyan baʼzi ichimliklar, shu jumladan alkogolli ichimliklardan organizm oladigan kaloriyalar katta xavf tugʻdirishi haqida ogohlantirdi.
“Gap shundaki, alkogolning oʻziga xos xususiyatlaridan biri yuqori glisemik indeks boʻlib, u shakarnikidan yuqori”,— deb yozadi mutaxassis.
Uning soʻzlariga koʻra, spirtli ichimliklardan olingan kaloriyalar darhol qonga kiradi. Uning natijasida hosil boʻladigan ortiqcha vazn non va shirinliklar taʼsiridan koʻproq boʻlishi mumkin.
Oʻz navbatida, turli gazlangan va energetik ichimliklar va meva sharbatlari miyaga zarar yetkazishi mumkin, deydi shifokor.
"Gazlangan ichimliklar tarkibida zaharliligi bilan mashhur bromlangan oʻsimlik yogʻi (oziq-ovqat qoʻshimchasi Ye443) mavjud, u organizmda maʼlum miqdorda toʻplanganida asabiy buzilish va qisman xotirani pasaytirishi mumkin", deya tushuntirgan Gadziyan.
U yozda odamlarga oddiy ichimlik suvi, choy, damlamalar va boshqa shakarsiz ichimliklar ichishni maslahat bergan.