Shifokor tishga jiddiy zarar yetkazuvchi mahsulotlardan ogohlantirdi
Shu bilan birga mutaxassis sitrus mevalarini meʼyorida isteʼmol qilish foydali ekanligini taʼkidladi.
Vitaminlar va foydali mikroyelementlarni oʻz ichiga olgan tabiiy sharbatlar va mevalar tarkibidagi kislota tish emalini korroziyaga olib kelishi mumkin.
Shuning uchun bu mahsulotlarni koʻp miqdorda isteʼmol qilmaslik kerak, deydi rossiyalik stomatolog va periodontolog Magomed Daxkilgov.
Shu bilan birga mutaxassis sitrus mevalarini meʼyorida isteʼmol qilish foydali ekanligini taʼkidladi, chunki ular tish goʻshtini mustahkamlash uchun zarur boʻlgan S vitaminiga boydir.
Emalga shuningdek, rezavorlar va mevalar, shuningdek, shokolad, kakao va qahva salbiy taʼsir koʻrsatadi. Ushbu mahsulotlar zararini oqartirish ham, oddiy maishiy gigiyena ham yoʻqota olmaydi . Biroq, juda yumshoq ovqat ham zararli.
Shifokorning soʻzlariga koʻra, yangi pishirilgan mahsulotlar va barcha shirinliklar interdental boʻshliqlarga yopishib qoladi va u yerda kariogen bakteriyalar uchun oziq-ovqat boʻladi. Soslar ham tishlar uchun yaxshi emas. Ortiqcha tuz ham tishlar uchun zararli, u ogʻiz boʻshligʻini quritib, soʻlakning foydali xususiyatini kamaytiradi.