Mutaxassislar tarvuz urugʻining oʻta foydali xususiyatlarini aniqladilar
Tarvuz urugʻlarida koʻplab minerallar va vitaminlar mavjud.

Britaniyalik olimlar tadqiqotiga koʻra, tarvuz urugʻini isteʼmol qilish organizmga foyda keltiradi.
Mutaxassislarning fikricha, ushbu mevaning qora va oq urugʻlarida koʻplab foydali tolalar mavjud. Agar siz ularni qovurib isteʼmol qilsangiz, ular qovoq urugʻidan deyarli farq qilmaydi.
Tarvuz urugʻlarida koʻplab minerallar va vitaminlar mavjud. Shuningdek urugʻlarda magniy mavjud. Ushbu modda energiya ishlab chiqarishda katta rol oʻynaydi va yurak va qon tomirlari uchun foydalidir. Bundan tashqari, bu urugʻlarda yogʻ kislotalari mavjud. Ular xolesterin darajasini pasaytiradi va insult xavfini kamaytiradi.
"Tarvuz urugʻlari fosfor, kaliy, marganets, foliy kislotasi, temir va ruxning tabiiy manbaidir", deya mutaxassislardan iqtibos keltiradi OAV.