Shifokor sutli qahva va choyni koʻp isteʼmol qilmaslikka chaqirdi
Tananing qahva va choydan maksimal foyda olishi uchun ularga doimiy ravishda sut qoʻshmaslik yaxshiroqdir.

Sut qoʻshilgan choy yoki qahva miqdorini kuniga bir yoki ikki stakan bilan cheklash kerak. Buning sababi shundaki, sut ushbu ichimliklar bilan oʻzaro taʼsirlashganda foydali xususiyatlarini yoʻqotadi, shuningdek, ularning yogʻli tarkibini oshiradi. Bu haqda shifokor Aleksandra Fileva maʼlum qildi.
“Sut va sut mahsulotlari yurak, mushaklar va suyaklar salomatligi va faoliyati uchun zarur boʻlgan kalsiy, D vitamini va oqsilning manbai hisoblanadi. Kalsiy suyak zichligini saqlaydi va osteoporozdan himoya qiladi.
Qahva yoki choy bilan birgalikda foydali xususiyatlar qisman yoʻqoladi. Gap shundaki, bu ichimliklar sut oqsili kazeinini bogʻlaydigan taninlarni oʻz ichiga oladi, buning natijasida sut mahsulotlaridan kalsiy yomonroq soʻriladi. Bundan tashqari, kofein kazein bilan reaksiyaga kirishganda zich va yopishqoq modda hosil boʻladi, bu esa organizm uchun qiyin boʻladi”, deb tushuntirdi Fileva.
Tananing qahva va choydan maksimal foyda olishi uchun ularga doimiy ravishda sut qoʻshmaslik yaxshiroqdir.
“Ushbu ichimliklarga sut qoʻshilishi foydali antioksidantlar va polifenollarning foydali xususiyatlariga toʻsqinlik qiladi, shuning uchun kuniga 1-2 stakandan ortiq sutli choy va qahva ichmagan maʼqul. Qahva yoki choyga kam yogʻli sut qoʻshgan maʼqul - bu bilan siz vazningizni nazorat qilishingiz va yurak-qon tomir kasalliklarini rivojlanish xavfini kamaytirishingiz mumkin ", — deya ogohlantiradi shifokor.