Shifokor onkologik xastaliklarni "chaqirishi" mumkin boʻlgan mahsulotlardan ogohlantirdi
Bir necha osh qoshiq mayonez sabzavotli salatning barcha afzalliklarini bekor qiladi.

Jarroh, onkurolog, tibbiyot fanlari nomzodi Mark Gadziyan deyarli hech qanday foydali moddalarni oʻz ichiga olmaydigan va onkologiya rivojlanishiga sabab boʻlishi mumkin boʻlgan mahsulotlarni sanab oʻtdi.
Mutaxassisning fikriga koʻra, bunday oziq-ovqatlar odatda transyogʻlar va koʻp miqdorda shakarni oʻz ichiga oladi.
“Kandning glisemik indeksi 100 birlikni tashkil qiladi. Shunday qilib, isteʼmol qilingan hamma narsa darhol yogʻga aylanadi. Shakar nafaqat oq zahar, balki saraton hujayralarini oziqlantirish uchun ajoyib muhitni yaratadi”, — deya maʼlumot beradi Gadziyan.
Shifokor, shuningdek, doʻkonlardan sotib olingan souslarga eʼtibor qaratishga chaqirdi, isteʼmolchilar esa ularni yetarlicha jiddiy qabul qilmaydi.
Bir necha osh qoshiq mayonez sabzavotli salatning barcha afzalliklarini bekor qiladi, ketchup esa shakar, tuz, lazzat kuchaytirgichlar, konservantlar va stabilizatorlarning aralashmasi boʻlib, 20 foiz shakardan iborat.
"Arzon souslar esa trans yogʻlarini oʻz ichiga oladi", - deya ogohlantirdi ekspert.
Pishiriqlar uchun margarinni ishlatmaslik kerak, chunki u, palma yogʻi kabi, nafaqat transyogʻlarini oʻz ichiga oladi, balki yurak ishiga ham yomon taʼsir qiladi.
Shuningdek, Alsgeymer kasalligi, semizlik va onkologiya rivojlanishiga olib kelishi mumkin, degan xulosaga keldi shifokor.